8 april 2014

Ze Kat-eu-feun!

Scan10100

Ik neem je nog eens mee naar de jaren ’80 -’90, naar 15 jaar ‘Kattekwaad’. Een van de favoriete rubrieken van de luisteraars was de ‘Kat-o-foon’, een antwoordtoestel dat de hele week dag en nacht klaarstond om allerlei boodschappen van kinderen te registreren, zowel voor ons – de makers – als voor de andere luisteraars. Een soort “Achterwerk in de radiokast” met versjes, moppen, opmerkingen en zelfs dansjes, uitgevoerd met de telefoon in de hand. Hiervan werd elke week een bloemlezing uitgezonden. Het muziekje dat al die aardigheidjes begeleidde was dat van de Pink Panther, en de stem die zo lekker op zijn Clouseaus “Dit is ze Kat-eu-feun” zei, was – dat wist vrijwel niemand – die van Guido De Praetere. De ‘Kat-o-foon’ is altijd een belangrijk bindmiddel geweest tussen de luisteraars onderling en tussen de luisteraars en programmamakers. De inhoud was vaak zo grappig, dat veel – zelfs heel ernstige – volwassenen mij vaak hebben gezegd dat ze bijna tegen een boom waren gereden van het lachen. Was ‘Kattekwaad’ dan toch een gevaarlijk programma?

naamloos

Meer radiofragmenten op http://tijdlijn.100jaarradio.be/#/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Kattekwaad (100 jaar radio)

Tags

,