anders-kijken-kat-parkiet

En toen was er Coco. Ik had hem met zijn baasje Moniek in een televisieprogramma gezien en dacht: die wil ik in ‘Kattekwaad’. Coco was een sprekende parkiet. Hij kon echter niet alleen praten, hij imiteerde ook een kat, een hond en een paard, en dat was bij-zon-der grappig. Toen Coco in de studio was, deed Moniek zijn reiskooitje open en hij stapte er parmantig uit. Toen begon de dialoog tussen die twee: “Cocoke, wat doet de poes? Wat doet de poes?”, vroeg zij met een hoog stemmetje. “Miauw” klonk het uit de bek van de vogel. “En wat doet de hond?”. Daar ging hij warempel met een diepe stem blaffen. “En het paard?” Als ik onze gevederde vriend daar niet had zien zitten, zou ik gedacht hebben dat Sinterklaas te vroeg was dat jaar: “Hiiiiiii!” De twee waren zo in hun gesprek verzonken, dat ik er nog nauwelijks tussen kon en dat het een hele opdracht was om hen na de geplande tijd het zwijgen op te leggen. Maanden later hebben we Moniek nog eens opgebeld in ‘Kattekwaad’ en toen bleek dat zij nog meer gevederde en sprekende huisgenoten had. Om zelf verstaanbaar te zijn op de radio, had ze hen allemaal even ondergedekt.

 

Meer radiofragmenten op http://tijdlijn.100jaarradio.be/#/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Geen categorie