Zondag heeft Bart Moeyaert, in de zonovergoten tuin van de Antwerpse stadsbibliotheek Permeke, zijn vijftigste verjaardag gevierd. Vijftig is een mooie leeftijd, je voelt je nog jong maar hebt toch al de gelaagdheid van een goed verhaal. Bart is al jaren een gewaardeerde en gefêteerde schrijver en dichter, die veel mensen van een jongere generatie geïnspireerd heeft. Maar ook hij had zijn idolen. Drieëntwintig jaar geleden vierden we in ‘Kattekwaad’ de tachtigste verjaardag van Annie MG Schmidt, met een uitzending waarin we bekende mensen herinneringen lieten ophalen aan een van de gedichten van dit icoon van de kinderliteratuur. Bart Moeyaert zette zich aan zijn ouderwetse tikmachine en schreef deze brief aan zijn oma Schmidt:

Meer radiofragmenten op http://tijdlijn.100jaarradio.be/#/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Geen categorie, Kattekwaad (100 jaar radio)

Tags

,