Vandaag leggen de laatste parlementsleden hun eed af in het Vlaams Parlement. Alle nieuwsmedia zitten daar bovenop. Ook ‘Kattekwaad’ was in de jaren ’80 en ’90 in het parlement te horen. In onze grote ‘Kattekwaad’-familie zaten bijvoorbeeld Peter en Dieter, de zonen van journalist Marc Platel. Vooral Peter was een trouwe klant, maar ik herinner me Marc zelf ook als een groot supporter van ons kinderprogramma. Ooit is hij er in geslaagd – hij was toen politiek verslaggever van de BRT – om in het parlement een uitzending van ‘Kattekwaad’ op te nemen. Peter zat toen in de studio samen met zijn idool Will Tura, en Marc had er niet beter op gevonden dan in zijn kastje in de Kamer een radiootje te plaatsen naast zijn bandopnemer, om zo niets te hoeven missen. De bode van het parlement snapte natuurlijk niet waar al die vreemde geluiden vandaan kwamen (miauwende katten zijn ze daar niet zo gewend). Of er die dag nog indringende politieke interviews zijn uitgezonden, is niet bekend.

Ook Adriaan Decq was een van onze vaste studiogasten en een trouwe ‘Kattekwaad’-reporter. In een uitzending over de nieuwsmedia begin jaren ’90 trok hij naar de Kamer voor een indringend verslag:

Een van de nieuwe volksvertegenwoordigers die sinds vorige week het Vlaams Parlement bevolken is Lorin Parys. Hij is bekend als ondernemer en columnist, maar ook Lorin was een van onze vaste ‘Kattekwaad’ kinderen. Je zou kunnen zeggen dat hij zijn carrière op de radio begonnen is. Samen met Lotte mocht hij ooit helemaal zelf een uitzending in elkaar steken. Daarvoor ging hij op bezoek bij premier Wilfried Martens:


Meer radiofragmenten op http://tijdlijn.100jaarradio.be/#/

 

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Geen categorie, Kattekwaad (100 jaar radio)

Tags

, , , ,