katekwaad knokke stampamperquiz002

Om onze zomers aan zee extra op te vrolijken, organiseerden we in ‘Kattekwaad’ van 1988 tot 1994 een Grote Slampamperquiz, met veel bekend volk. Het idee was om met vier (later drie) ploegen te werken van telkens een kind en een volwassen BV. Zij kregen een aantal plezierige weetvragen voorgelegd, moesten een stuk of wat praktische proeven doorstaan en mochten zich ‘artistiek’ te buiten gaan. De strenge juryvoorzitter was Paul De Wyngaert. Niet alleen aan de quizzen zelf, maar ook aan de voorbereiding hebben we veel plezier beleefd.

katekwaad knokke stampamperquiz003

We maakten er een traditie van om de dag voor de uitzending samen de vragen te overlopen en de artistieke en praktische proeven uit te werken. We waren telkens net kleine kinderen die hun fantasie de vrije loop mochten laten. We hebben daar tranen gelachen. Ik mocht ook alle springstokken, lambadafietsen en gekke go-carts uitproberen waaraan Paul daags nadien tijdens de praktische proef de kandidaten zou onderwerpen – met alle gevolgen van dien.

katekwaad knokke stampamperquiz005

Ook de deelnemers gingen een dag later steeds met een gelukzalig gevoel naar huis. Het was (veel te?) lang geleden dat ze zich nog zo geamuseerd hadden. Ik herinner me bv. Lutgart Simoens die haar bocht miste met een springbal en op een trottinette in de achtervolging ging op Bart Peeters, Wouter Vandenhaute die er alles, maar dan ook alles aan deed om te winnen, Loes Van den Heuvel (Carmen) die al roepend pruimen stond op te vangen in een emmertje, en Johan Persyn die met een schattig wit broekje aan (en met mij achterop) aan een kwistax race begon tegen Johan Verminnen.

 katekwaad knokke stampamperquiz004   katekwaad wenduine stampamperquiz003   katekwaad wenduine stampamperquiz006

Rik De Saedeleer moest al hoepelend “In een klein stationnetje” zingen:

Walter Grootaers gaf in de Grote Slampamperquiz op de zeedijk zijn versie van “O sole mio” ten beste, en Felice moest zaklopen terwijl hij en zijn kleine medespeler scheldwoorden naar elkaar riepen als “Worm!”, “Snot!”, en “Frikadel!” Gertie Christoffels kreeg het hard te verduren toen zij in het heetst van de strijd door teamgenoot Willem werd uitgeschoffeld omdat ze (letterlijk) de pedalen kwijt was. En onvergetelijk was ook de artistieke proef die Michel Follet en Margriet Hermans met hun teamgenoten moesten afleggen: een stemmenimitatie van Bert en Ernie aan de ene kant, en Kermit en Miss Piggie aan de andere. Geniet!

Meer radiofragmenten op http://tijdlijn.100jaarradio.be/#/

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Geen categorie, Kattekwaad (100 jaar radio)

Tags

, , , , , , , , , , , ,