Terwijl ik me in de keuken over de Vitello Tonato ontferm, luister ik naar Peter Vandenbempt op de radio. KV Mechelen – Club Brugge is halverwege de tweede helft 2 – 1. Met veel plezier denk ik terug aan die keer dat ik met een heel speciale Club-supporter in ‘Kattekwaad’ naar de wedstrijd Club Brugge – KV Mechelen ben geweest. Tim was een Limburgse jongen die hevig supporterde voor de West-Vlaamse topper. We hadden al eens een reportage bij hem thuis gemaakt. Tim was blind en leed aan allerlei kwalen. Zo was hij al zestien keer in het ziekenhuis opgenomen voor breuken en daardoor zat hij in een rolstoel. Maar hij was een van de grappigste kinderen die ik ooit ben tegengekomen, altijd goedgezind. Thuis vertelde hij over hoe je dat blind zijn oplost, en terwijl tikte hij op een speciale schrijfmachine, speelde orgel en zat luid te zingen. Tim was ook een van die kinderen die bleven hangen aan het programma. Na de reportage zette hij geregeld boodschappen op de Kat-o-foon, en hij belde vaak met mijn collega Doris tijdens de uitzending. Tijdens een van die telefoongesprekken vertelde hij dat hij een groot supporter was van Club Brugge, en dat hij in zijn bed stiekem naar de voetbalverslagen en naar Jan Wauters lag te luisteren. Maar hij had nog nooit een match in het stadion meegemaakt. Ik dacht: dat regel ik toch wel even.

Enkele weken later ging voor ons de poort van Olympia open. Club speelde die zondag tegen KV Mechelen, en Tim en ik mochten langs de zijlijn. Het was heel tof om hem daar bezig te zien: hij rook het gras, luisterde intens naar de andere supporters. Heel gezellig vond hij dat. Ik had ervoor gezorgd dat hij het commentaar kon horen van Jan Wauters, die in de perstribune zat. Daar gaf hij dan weer zijn commentaar bovenop en dat was grappig om te horen. Hij was daarbij niet mals voor zijn eigen spelers: “Jan Ceulemans is weer te traag hé… maar kom ik vind hem toch de beste”. En toen begon hij te zingen: “KV Mechelen in de pot, Brugge zet er een deksel op!” Jan Wauters vond hij een grote vriend, omdat Jan hem veel meer kon meenemen in de wedstrijd dan de andere reporters. Tim is ondertussen een volwassen man. Ik hoop dat het goed met hem gaat en dat hij nog altijd kan genieten van het voetbal. Jan is niet meer, zijn talent was uniek. Maar ik hoor dat hij in Peter een waardige opvolger heeft gekregen.

Meer radiofragmenten op http://tijdlijn.100jaarradio.be/#/

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Kattekwaad (100 jaar radio)

Tags

, , ,