Mais oui on se connaît bien / T’as même voulu t’ faire ma mère hein / T’as commencé par ses seins

Quand c'est

Met die zin begint Stromae ‘Quand c’est?’, zijn persoonlijke aanklacht tegen kanker die wereldwijd klinkt in deze internationale borstkankermaand. De moeder van Stromae, heel wat van mijn collega’s, mijn eigen mama, … Jaarlijks krijgen meer dan 10.000 vrouwen in België te horen dat ze borstkanker hebben, en dat is meer dan in om het even welk ander land. Iedereen heeft er dan ook al in de familie of vriendenkring mee te maken gehad. Uit solidariteit dragen we een lintje, kopen we het Think Pink magazine of helpen we mee een actie op te zetten. ‘Quand c’est?’ is voor vrouwen hoe dan ook een vraag die regelmatig in onze hoofden passeert.

THINKPINK_logo_CMYK

Laten we ons voldoende screenen? Kunnen we zelf ons lichaam beter lezen? Wat als we op een dag het verdict te verwerken krijgen, een operatie volgt, en chemo, de verminking en een reconstructie? Angsten die ons zachtjes beroeren terwijl we de hechte groep lotgenoten elkaar zien omarmen. Voor iedereen die meer wil weten over de strijd tegen, leven met en leven na borstkanker, is er nu een handig Think Pink boek met tips en getuigenissen. In 10 hoofdstukken tracht Kaatje De Coninck antwoorden te vinden op alle mogelijke vragen. Hoe weet ik of ik borstkanker heb? Wat na de diagnose en had ik dit kunnen voorkomen? Waarom is screening zo belangrijk? Hoeveel kost mijn behandeling? Ze gaat dieper in op thema’s als erfelijkheid, kaal worden tijdens de therapie en opnieuw gaan werken na het hele proces. Think Pink heeft aandacht voor lichaams- en gelaatsverzorging zodat je je vrouw blijft voelen en je je zelfbeeld versterkt, de verschillende mogelijkheden voor een reconstructie en het belang van sporten en bewegen om aan te sterken en gezond te blijven. In hoofdstuk 4, over liefde en levenskracht, komt de uitspraak “Kanker heb je nooit alleen” heel dichtbij en wordt aandacht geschonken aan de partner van de patiënt en zijn/haar noden, angsten en verwachtingen. Ook de emotionele verwerking van borstkanker komt uitgebreid aan bod.

Think Pink is een waardevol en interessant boek voor iedereen die meer inzicht en ondersteuning wil krijgen in alles wat met borstkanker te maken heeft. het staat vol getuigenissen en nuttige links en adressen. Het boek telt 200 pagina’s en werd uitgegeven door Borgerhoff & Lamberigts

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Categorie

Geen categorie, recensies

Tags

, ,