Bio

Kathy Lindekens

biofoto

Kathy Lindekens zit al een lang leven in de media. In 1976 begon zij als studente te presenteren bij BRT 3 (nu Klara). Van ’80 tot ’95 was ze op radio 1 anker van de sportprogramma’s ‘Zie zo zaterdag’ en ‘Sportmarathon’, en  maakte ze het populaire kinderprogramma ‘Van Kattekwaad tot erger’ en het jongerenmagazine ‘Imago’. Eind jaren 80 presenteerde Kathy op  televisie o.m. het chansonprogramma ‘Terugblik’ en het ‘Chansongala’. In die periode trad zij in Culturele Centra op met haar tour de chant ‘Seizoenen van liefde’. In 1989 stampte zij samen met enkele vrijwilligers de  benefietactie ‘Kom op tegen Kanker’ uit de grond. Tot 1995 bleef zij voorzitter van Kom op tegen Kanker.

Om steeds meer stenen te kunnen verleggen in de rivier, maakte Kathy in 1995 de overstap naar het Vlaams Parlement, waar ze o.a. de basis legde van het Kinderrechtencommissariaat en het Vlaams Fonds voor de Letteren. In 1999 werd ze senator en anderhalf jaar later schepen voor onderwijs en jeugd in Antwerpen. Als recensente van kinderboeken was Kathy vijf jaar lang voorzitter van ‘De Gouden Uil’ voor jeugdliteratuur.

In 2003 ging Kathy Lindekens opnieuw als journaliste bij de radio werken. Op radio 1 en 927 live presenteerde zij weer de sportprogramma’s, waarna ze overstapte naar radio 2 voor het maandagochtendprogramma ‘Allemaal Sam’ en het sportprogramma ‘Zondagpost’. Nu is Kathy jongerenadviseur bij VRT, waar ze aan talentscouting en netwerking doet en collega’s ondersteunt om instroom, inbreng, interactie en inventiviteit van jongeren in de VRT te laten groeien.

In het dagelijks leven is Kathy echtgenote van François en moeder van Robin, en in haar vrije tijd is zij gepassioneerd bezig met koken, lezen, schrijven en tuinieren.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s